dinsdag, 19.11.2019    Sophie is nu 10 jaar 8 maanden 28 dagen 8 uur en 15 minuten oud.
Horoscoop
Geschreven door Mark & Jojanneke   
zondag 01 maart 2009 00:51
 
VISSEN
Astrologische naamPisces
Periode20 februari - 21 maart
ElementWater
TrefwoordOpofferende levenskern
Kwetsbaar lichaamsdeelVoeten
PlaneetJupiter, Neptunus
Eigenschappen van vissen:
Vissen zijn zachtaardig. Ze zijn erg ontvankelijk voor sfeer en begrijpen anderen vaak al zonder woorden.
Vissen zijn enorm creatief en hebben een grote fantasie-wereld. Het is soms moeilijk voor hen om dromen van realiteit te onderscheiden.
Vissen zijn vaak bescheiden en onzelfzuchtig.
Vissen kunnen lange tijd niet weten wat ze willen in het leven en genoegen nemen met het ‘ volgen’ van iemand die ze bewonderen. Maar dan, ineens, kan het levensdoel zich openbaren en daar kunnen Vissen dan helemaal voor gaan.
Vissen zijn bijzonder spiritueel en intuitief.


Vissen in de leeftijd van 0-4 jaar:
Een mini Visje is als een spiegel. Hij laat je direct terugzien wat hij van zijn omgeving ontvangt. Daarnaast heeft een Visje zo zijn eigen ritme. Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat je ‘mini-me’ juist graag ‘s nachts actief is en overdag slaperig. Niet zo prettig voor jou, maar helaas maar moeilijk te veranderen. Het symbool van het teken Vissen in de dierenriem, zijn twee Vissen die in tegengestelde richting zwemmen. Jawel, je kind zwemt ofwel met de stroom mee, of tegen de stroom in.

Opvallend aan Vissen is hun fijngevoeligheid jegens de omgeving en soms jegens het onverklaarbare. Een ander zeer opvallend gegeven is de gevoeligheid voor verschillende voedingsstoffen. Vissen hebben snel last van allergische reacties en kunnen vaak maar matig tegen gewone koemelk. Wat de omgeving van de Vis betreft, ‘ more is less’! Hoe minder prikkels in de zin van drukke & fel gekleurde meubels en druk gekleurd speelgoed, hoe beter. In plaats van speelgoed maakt de Vis graag gebruik van zijn creativiteit en fantasie. Daarnaast is de Vis dol op zingen, muziek en dansen.

Een Vissen kindje laat zich niet makkelijk dwingen. Als ouder of verzorger kun je wel eens het gevoel hebben dat het kind lak aan je heeft, maar dat is niet het geval. Het Vissen kind vertoeft zo in zijn eigen wereld, dat hij je soms gewoon nog niet gehoord heeft. Geduld is zeker bij Vissenkidz een schone zaak.

 

Tips voor de mini Vis:
1) Hoe harmonieuzer de omgeving is waarin een Visje opgroeit, hoe rustiger en evenwichtiger hij zal zijn.
2) Vissen zijn fijne poppetjes die derhalve ook zo behandeld moeten worden. Niets al te wild dus, het is al gauw te ruw.
3) Turqoise, lichtblauw en zeegroen zijn kleuren waarbij een Vis zich prettig voelt.
4) Muziek, zingen en dansen maken de Vis gelukkig en blij.

 

Vissen in de leeftijd van 4-12 jaar:
Zoals het symbool van de Vissen al doet vermoeden, zijn er twee soorten Vissen. De introverte Vis, die verlegen kan zijn en in zijn eigen fantasie wereld leeft. En de extraverte Vis die ondernemend is en soms ook wel een fantasierijke praatjesmaker (in de goede zin van het woord). Hoe het ook zij, de Vis speelt graag alleen en verkeert met plezier in de omgeving van volwassenen.

Het is erg belangrijk voor de kleine Vis om genoeg te slapen. De Vis komt vaak niet makkelijk in slaap en is ‘s ochtends maar moeilijk op gang te brengen. Haast om naar school te gaan is funest en levert vaak een ochtendhumeur op. Als een Vis een tijdje te weinig slaapt zal zich dat uiten in een mindere weerstand en gezondheid. Kwaaltjes als buikpijn, diarree en verkoudheid zullen dan aan de orde van de dag zijn. Remedie is slapen, slapen en nog eens slapen. Ook zal de Vis niet snel uit zichzelf aan eten denken. Hij is op andere plaatsen met zijn gedachten en zelf het initiatief nemen om iets te eten te vragen of pakken zit er derhalve niet bij.

Daarnaast hebben Visjes stimulans nodig bij het eten. Het moge duidelijk zijn, eten is helaas vaak een issue! Kleine Vissen, zowel jongens als meiden, houden erg van dansen op muziek. Balletles is dus een geweldige optie. Maar sporten uberhaupt is voor de Vis heerlijk om te doen. Creatieve bezigheden als tekenen en schilderen of poppenkastspelen zijn uitermake geschikt voor de kleine Vis. En Vissen is een waterteken en daarom kun je je Vissenkind niet zomaar vormen en kneden. Jouw Visje denkt niet in hokjes en past ook niet in hokjes van bijvoorbeeld een strak schoolsysteem. Het is erg belangrijk zijn creatieve en kunstzinnige talenten te waarderen, met name op school. Wellicht een punt om met een docent te bespreken.

Kleine Visjes hebben vaak geen benul van tijd. Tijdsafspraken zijn daarom lastig te maken met hen. Het is belangrijk om Vissen te leren voor zichzelf op te komen, met name voor de kleine mannelijke Vissen. Zij moeten soms weerbaarder gemaakt worden tegen de wreedheid van andere kleine kidz.

 

Tips voor de kleine Vis (4 t/m 12 jaar):
1) Dam de fantasie van je kleine Vis niet in. Dat is zijn kracht!
2) Dansen en ballet zijn zeer geschikte sporten voor de Vis. Eigenlijk alle sporten, zolang het er niet te ruw aan toe gaat.
3) Stimuleren van creativiteit is belangrijk voor zijn leercapaciteiten.
4) Het kan erg waardevol voor een kleine Vis zijn om een musiekinstrument te leren bespelen.

 

 

Dit artikel is geschreven met dank aan het boek “Wat de sterren zeggen over je kind” door Renee Maas.